I dag får du opptil 30 % rabatt på plakater
Når du handler for minst 395kr.
Sorter utvalg
Lukk
Bruk filter
Farge
Retning
Sortering
Bruk filter
Bauhaus Plakater Plakater
Brought to you by Gallerix
Bauhaus

Bauhaus Plakater

Her finner du et nøye utvalg plakater med design inspirert av den kjente tyske kunstskolen Bauhaus. Bauhaus har hatt stor innflytelse på moderne kunst og arkitektur og kan sees på som en forløper til funksjonalismen. Kunstskolen var aktiv mellom 1919 og 1933.

Kjøp Bauhaus plakater


Bauhaus plakater – inspirert av den tyske kunstskolen

Ønsker du å kjøpe Bauhaus plakater bør du besøke Gallerix-home.no. Her finner du et bredt utvalg plakater med motiver inspirert av ideene og designerne til den kjente tyske kunstskolen. Den grafiske designen og typografien skapt ved Bauhaus i årene 1919-1933 har sterkt påvirket utviklingen av moderne grafisk design. Bauhaus introduserte funksjonalisme til typografi og en Bauhaus-stil med typografi og grafisk design dukket opp. Typisk for stilen var at den var basert på enkelhet, manglet seriffer og hadde fokus på overføring av informasjon. Bauhaus var begynnelsen på den såkalte nye typografien ved at den definerte dens grunnleggende prinsipper.

Historien om Bauhaus

Bauhaus var en tysk skole for kunst og håndverk, arkitektur og design som var aktiv mellom årene 1919-1933. Bauhaus har hatt stor innflytelse på moderne kunst og arkitektur og regnes som en forløper til funksjonalismen. Bauhaus ble grunnlagt av Walter Gropius i Weimar i 1919. Skolen ble flyttet i 1925 til Dessau og i 1932 skjedde en ny flytting til Berlin. Walter Gropius var skolens rektor fra 1919-1928. Kunst og teknologi vil blande seg inn i det ideelle designet. Gropius’ idé var å finne en vei tilbake til et enhetlig estetisk kulturuttrykk gjennom enheten mellom kunst- og håndverksutdanning.