I dag får du opptil 30 % rabatt på plakater
Når du handler for minst 395kr.
Sorter utvalg
Lukk
Bruk filter
Farge
Retning
Sortering
Bruk filter
Pablo Picasso Plakater Plakater
Brought to you by Gallerix
Pablo Picasso

Pablo Picasso Plakater

Her finner du et nøye utvalg plakater med unik kunst inspirert av den spanske kunstneren Pablo Picasso, aktiv i Spania og Frankrike på 1900-tallet. Pablo Picasso er blant annet kjent for å ha skapt kunstretningen kubismen og flertallet av verdens aller dyreste malerier som selges på auksjon er signert Pablo Picasso.

Kjøp Pablo Picasso plakat


Plakater inspirert av Pablo Picasso

Pablo Picasso er kjent over hele verden som en malermester og modernismens mest allsidige forgrunnsfigur. I løpet av sin levetid var han utrolig produktiv og skapte enorme mengder kunst. Våre plakater med motiver inspirert av Picasso er preget av dekorative abstrakte former basert på hans kunstverk. Picasso har gjennom årene vekslet mellom mange ulike maleteknikker og han regnes blant annet sammen med Georges Braque som skaperen av den såkalte kubismen, som var en abstrakt kunststil med geometriske former. Som kunstner var Picasso ikke bare en maler, men også en skulptør, tegner, grafiker, teaterdekoratør, keramiker og poet og regnes av mange som en av de største gjennom tidene.

Historien om kunstneren

Pablo Picasso ble født i Malaga i Spania 25. oktober 1881. Han var sønn av José Ruiz y Blasco, maler og kunstprofessor, og María Picasso y López. Fra faren lærte Picasso det grunnleggende innen visuell kunst som figurtegning og oljemaleri. Allerede i sin tidlige ungdom viste han bevis på en tidlig kunstnerisk dyktighet. Hans første kjente oljemaleri Picador ble malt i 1889. I en alder av ti begynte Pablo å signere maleriene sine med morens pikenavn Picasso. I løpet av sine aktive år ble Picasso blant annet kjent for å ha skapt kubisme og assemblage. Blant hans mest kjente kunstverk er maleriet Les Demoiselles d'Avignon fra 1907 og Guernica fra 1937 som er et portrett av den tyske bombingen av Guernica under den spanske borgerkrigen. På sin 90-årsdag ble Picasso hedret da åtte av verkene hans ble stilt ut på Louvre i Paris i rommet som tidligere var okkupert av Leonardo da Vincis Mona Lisa. Han døde 8. april 1973. Han ble 92 år gammel.