I dag får du opptil 30 % rabatt på plakater
Når du handler for minst 395kr.
Vi planter trær i Brasil

Vi planter trær i Brasil

Gallerix støtter organisasjonen Eden Reforestation Project (tidligere OneTreePlanted), som planter nye trær rundt om i verden i land som Madagaskar, Kenya, Indonesia, Filippinene, Brasil og Nepal. For hvert tre som brukes i produksjonen vår, planter vi to nye. På denne måten sikrer vi bærekraftig produksjon og at vår planet og våre økosystemer kan fungere både i dag og i fremtiden.

Vår siste donasjon til Eden Reforestation Project gjør det mulig for organisasjonen å plante omtrent 6600 nye trefrøplanter. Vi har valgt å donere til prosjekter for gjenplanting av trær i Brasil.

 

Eden Reforestation Project

Eden Reforestation Project

 

Plante trær i Brasil

Veksten i landbruksnæringen er hovedårsaken til avskoging i Brasil. Intensive jordbruksteknikker forringer raskt jorda, øker utslippene av klimagasser og truer beskyttelsen av tradisjonelle grupper, urfolk og Quilombola-samfunn. Ved å gjenskoge landområder i Amazonas, Cerrado og langs kysten, hjelper vi til med å gjenopprette økosystemene samtidig som vi skaper økonomiske muligheter for omkringliggende samfunn.

Hvorfor er trær viktige for miljøet?

Trær hjelper til med å rense luften vi puster inn, filtrerer vannet vi drikker og gir habitat for over 80 % av verdens biologiske mangfold på land. Skoger gir arbeidsplasser til over 1,6 milliarder mennesker, absorberer skadelig karbon fra atmosfæren og er nøkkelingredienser i 25 % av alle legemidler. Har du noen gang tatt aspirin? Det kommer fra barken på et tre.

Trær spiller en nøkkelrolle i å fange opp regnvann og redusere risikoen for naturkatastrofer som flom og jordskred. Deres intrikate rotsystemer fungerer som filtre, fjerner forurensninger og bremser absorpsjonen av vann i jorda. Denne prosessen forhindrer skadelig erosjon av vannsklier og reduserer risikoen for overmetning og flom. I følge FNs mat- og landbruksforening kan et voksent eviggrønt tre fange opp mer enn 15 000 liter vann hvert år.

Et enkelt tre kan være hjemsted for hundrevis av arter av insekter, sopp, mose, pattedyr og planter. Avhengig av hvilken type mat og ly de trenger, krever ulike skogsdyr ulike typer habitater. Uten trær ville ikke skogens dyr ha noe sted å ringe hjem.

Trær hjelper til med å kjøle ned planeten ved å absorbere og lagre skadelige klimagasser som karbondioksid i deres stammer, grener og blader - og frigjøre oksygen tilbake til atmosfæren. I byer kan trær senke omgivelsestemperaturen med opptil 8° Celsius. Med mer enn 50 % av verdens befolkning som bor i byer – et tall som forventes å stige til 66 % innen år 2050 – er forurensning og overoppheting i ferd med å bli reelle trusler. Heldigvis kan et modent tre absorbere et gjennomsnitt på 22lbs karbondioksid per år, noe som gjør byer til et sunnere og tryggere sted å bo.