I dag får du opptil 30 % rabatt på plakater
Når du handler for minst 395kr.
Inspirasjon til barnerom

Inspirasjon til barnerom

Er det på tide å dekorere dine barnsrom? Ser du etter inspirasjon og smarte dekorasjons tips? Da har du kommet til den rette plassen! Les vår guide hvor vi har samlet sammen de 10 beste tipsene for vellykket design til ditt barnsrom.

1. Tenk på hva som trengs (ikke hva som er populært)
Når du dekorerer et barnerom så må du tenke på hva barnet trenger, ikke hva som er populært. Alle barn er forskjellige og trenger forskjellige ting. Dette kan være et koselig hjørne, en god seng, et spesielt område for lek, en stor sofa, et sted hvor lekser kan bli gjort, avhengig ditt barns alder. Unge barn trenger ofte mye plass hvor de kan leke. Barnerom for de yngste trenger derfor ofte mye plass på gulvet og smarte lagringsplasser, dette kan være hyller bygd i høyden.

2. Gjør rommet personlig
Barn liker det når de kjenner seg igjen og rommet blir mer personlig når du ser hvem som bor der. Lag en plass hvor de kan oppbevare ting som de lagde på skolen, henge sine tegninger. En vakker navne plakat hengt på døren kan både være personlig og vil garantere at ditt barn vil føle seg stolt av sitt eget rom!

Barntavlor för barnrum

@taamaraaa.a

3. La barnet ditt velge
Det er så klart en lurt å spørre barna hva de liker. Om svaret er svarte vegger med skaller og monstre, så er det ikke sikkert det er så lurt å følge alt de ønsker seg, men du kan finne inspirasjon fra dine ideer og hva barna ønsker seg. Liker barnet ditt stjerner og universet? Eller dyr og natur? Hvorfor ikke velge å bruke tapet med flotte farger og små design med stjerner eller små dyr? Eller heng opp plakater med verdensrom motiver som barn elsker. Vi har et stort utvalg av kule barne plakater med både motiver av verdensrommet eller dyr.

Fine barnemalerier

@kamila.byk

4. Fyll rommet med lek og glede
Et barns liv skal være fylt med lek og kjærlighet, og det samme gjelder for deres rom! Ikke tenk så mye på hva som er populært, et barnsrom bør være fokusert på lek og brukervennligheten til rommet. Så vær sikker på at det er masse plass til å leke, og masse lagringsplass, og dekorer med stilige detaljer som er basert på lek og brukervennlighet. Smart lagringsplass er viktig så barn kan enkelt finne sine favoritt leker, mens du som foresatt ønsker å holde rommet så ryddig som du kan.

5. Dekorer med et tema
En god måte til å få en rød tråd løpende gjennom ditt interiør er å velge et tema. Det kan være verdensrommet, nature, en farge eller en hobby. Basert på temaet, så vil du kunne velge farger til veggene, om du skal male eller bruke tapet, deretter så kan du velge leker og vegg dekorasjoner. Innen våre plakat kategorier så vil du enkelt kunne finne plakater som vil passe perfekt til hva du ønsker å dekorere ditt barnsrom med, gi de deres egne lille galleri vegg, eller om du bare velger to plakater og henger de som det perfekte paret.

6. Bruk gulvet
Gulv plass er viktig for både funksjonalitet og stil. Et fint teppe er som regel den beste plassen å begynne. Små barn trenger større plasser til å leke på gulvet, et tynnere teppe vil være enklere å holde rent enn hva et tykt teppe vil være. Eldre barn leker ikke lenger så for de så vil et tykkere teppe passe bedre og gi en mer hygge og avslappende følelse til rommet.

Inredning i barnrummet

@ooarven

7. Bruk design med funksjon
Det finnes massevis av stilige møbler, hyller, tepper og lagringsprodukter som er spesielt laget med tanke på barn. Praktiske ting trenger ikke være stygge eller kjedelige, stilige ting kan like gjerne være barnevennlige som de kjedelige er. Hvorfor ikke velg stilig oppbevaring I naturlige materialer og farger til barnerommet også?

8. Våg å bruke mønster og farger
Barne plasser bør være lekne og inspirerende. Barn elsker farger og former, og på barnerommet så bør vi våge å prøve oss litt mer ut enn hva vi gjør i andre rom, som ofte er stilig med rene, naturlige farger i skandinavisk interiørstil. Det finnes massevis av flotte vegg farger å velge fra, eller tappet om du heller ønsker å prøve det ut i stedet.

9. Smart oppbevaring
Det er ingen andre steder i huset hvor smart oppbevaring er så viktig som hva det er i et barnerom. På et barnerom så må vi lage så mye plass som mulig for lek, så det er en god ide å bygge vertikal oppbevaring. Også det er en ide og bruke plassen som du har under sengen, hvor skuffer på hjul kan enkelt gi deg mye av oppbevaringsplass som barn enkelt har tilgang til og hvor du kan oppbevare leker og andre ting som barnet ikke bruker hver dag. En stilig bok hylle med den rette høyden så til og med barnet kan nå alle bøkene vil være en flott detalj på et barnerom.

10. Planlegg møblene
Barn vokser og utvikler seg raskt. Så når du dekorer ditt barnerom, så husk å planlegg for fremtiden også. Kanskje så vil du trenge å bytte ut sengen til en større seng om noen få år, eller kanskje du må kjøpe et skrivebord i fremtiden når barnet begynner på skolen. Kjøp en garderobe som vil være stor nok for de neste 3-5 årene.

Lykke til med ditt barnerom!