I dag får du opptil 30 % rabatt på plakater
Når du handler for minst 395kr.
Black Friday 2023

Black Friday 2023

Årets største shopping dag. I år, Black Friday faller på 24. november. Vi starter salget tidlig, så tidlig som mandag den 20. November og feirer en “Black Week”, med utrolige tilbud frem til Cyber Monday, som faller på 27. november.  Grip denne muligheten til å kjøpe billige plakater og rammer mens kampanjen er aktiv. Grip sjansen til å finne billige plakater til å gi som julegaver på Black Friday og gjennom Black Week.

Registrer deg for våre nyhetsbrev idag og du vil få eksklusive tilbud og rabatter før noen andre.

Historien bak Black Friday
Black Friday startet i Amerika og faller alltid på en fredag og det er alltid dagen etter den tradisjonelle amerikanske helligdagen Thanksgiving. Den første gangen det denne dagen ble en stor populær shopping dag var i 1924 når butikkjeden Macy's annonserte salget under Thanksgiving parade i New York. Etter det så fulgte flere butikker etter og fredagen etter Thanksgiving vokste seg til å bli starten på julehandelen sesongen og etter hvert ble den største shoppingdagen i USA. Black Friday er ikke en offisiell helligdag i USA, men de fleste arbeidsplassene og skolene stenger for denne dagen for å gi sine medarbeidere og elever muligheten til å handle og finne salgsvarer i butikker eller på nett.

Ursprunget till Black Friday
Bakgrunnen til navnet Black Friday er ikke fullstendig kjent, det er flere forskjellige historier. Noen sier det er fordi butikker omgjøre røde tapstall til svarte fortjeneste tall ettersom shopping med salgskampanjer skjøt i været på denne dagen. Andre sier begrepet opprinnelig kommer fra politiet I Philadelphia på begynnelsen av 1960-tallet, da folk etter Thanksgiving, gikk ut i gatene og det oppsto opptøyer blant folkemengder.

Black Friday i Norge
Selv om Black Friday lenge har vært en stor shoppingdag i USA, så tok det lang tid før norske selskaper deltok i trenden. Det var ikke før rundt 2010 et antall norske butikker begynte å bruke Black Fridag for annonsering av salgsvarer. Men siden da har Black Friday vokst seg stort her også, og idag så er det den største shopping dagen i løpet av året, både i butikken og på nett.


Til kampanjen